Testamentarisk gave

La din hjertesak leve videre

Du har kanskje engasjert deg for barns fremtid i en årrekke, og har et klart ønske i hjertet om at det du bryr deg om skal fortsette å leve etter deg? En måte å gjøre det på er ved å tilgodese Norsk Nødhjelp med en gave i ditt testament. Hvis du ønsker å snakke med oss i forkant eller underveis tar vi gjerne en prat - kanskje ønsker du at gaven etter deg skal gå til noe helt spesielt, som er deg kjært og nært? Denne praten kan også ha innvirkning på fremtidige beslutninger som blir tatt i organisasjonen! 

Hos oss er det Helene Mo Kaarby som best kan hjelpe deg med spørsmål rundt testament. Klikk her for å sende henne en e-post - eller fyll ut skjemaet nederst på siden.

Sørg for at din omsorg og engasjement lever videre, og få et skreddersydd testament – Helt gratis!

Et testament er et juridisk dokument hvor du bestemmer hvordan eiendelene og formuen du etterlater deg når du dør skal fordeles. Reglene om opprettelse av testament er beskrevet i arveloven. Ved å skrive et testament sørger du for at dine verdier, både jordlige og i ditt hjerte, blir fordelt og brukt slik du selv ønsker. 

Arveloven bestemmer hvor mye av din arv som skal gå til slektninger og ektefelle. Resten står du fritt til å bestemme over selv, og mange velger å tilgodese en eller flere veldedige formål i sitt testament, som en siste gode gjerning.

Det finnes flere måter å opprette eller endre testament på, og i dag finnes det mange gode løsninger på nett der du kan lage testamentet ferdig selv. En av disse juridiske tjenestene er Jurio, som Norsk Nødhjelp samarbeider med. Jurio har flere digitale juridiske tjenester på sin nettside, og du kan få full støtte underveis både på telefon og chat med dem. På deres nettside oppretter du en sikker konto, og kan lage et skreddersydd testament på kort tid, som følger gjeldende lover og regler. Hvis du ønsker å bruke lenger tid kan du også starte å lage testamentet ditt der, men pause arbeidet hvis det er noen opplysninger du vil sjekke, personer du vil snakke med, og så videre. Når du logger inn igjen finner du ditt testamente slik du forlot det, og kan fortsette arbeidet. 

Tjenesten koster vanligvis 1499,- men dersom du velger å etterlate en gave til Norsk Nødhjelp når du oppretter testamentet ditt, får du det gratis! Vi er svært takknemlige for at Jurio støtter vårt arbeid, og hjelper våre givere med testament, gjennom denne samarbeidsavtalen.

Noen lenker du kan bruke:

Her er Jurios nettsider

Les mer om testament hos Jurio

Opprett testament

Å opprette et testament med Jurio er enkelt og greit. Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmål på deres digitale skjema, printe ut testamentet og deretter signere det foran to vitner. Prosessen er tydelig veiledet og du får løpende informasjon og støtte hele veien frem til mål.

HER kan du laste ned en gratis e-bok som besvarer de fleste spørsmål om testament!

Slik ser prosessen ut, i korte trekk: 

Testamentarisk gave

NB: Dersom du velger å gi en gave av din friarv til Norsk Nødhjelp trenger du ikke å betale for dokumentene. 

- Har du allerede et testament fra før, men ønsker å endre det? I det nye testamentet du oppretter med Jurio står det at det nye erstatter det gamle, så det er ingen tvil om hva ditt ønske er.

Med et testament kan du sørge for at partneren din arver av deg, avklare hvordan arven skal fordeles mellom barna dine, eller sørge for at arven etter deg blir såkalt særeie. Det er med andre ord et veldig viktig dokument, som kan utgjøre en stor forskjell for de du etterlater deg. Ikke minst så kan du gi et siste bidrag til din hjertesak!

Kontakt oss om testament

Powered by Cornerstone